Tuesday, November 25, 2008

BACK TO THE UTARID!!

^.^ haaalllluuu everyonee!! assalammualaikum dan salam sejahtera.. huhu... sesuai dengan tajuk.. RETURN TO UTARID.. aku akhirnya berjaya menulis sesuatu di sini.. fuh! at last!! sebenarnya.. sekarang ni aku tengah cuti sem.. agak lama.. tapi tak lama.. dalam sebulan lebih... dan adalah hasrat aku untuk meng-update blog dan juga friendster sepanjang cuti kali ini.. hahhaa.. sebenarnya banyak lagi bende yang aku plan untuk cuti ni.. antara yang paling aku rase susah nak buat.. belajar memasak!!! bukan ape.. takut sudip terpelanting je bile aku pegang nanti!!!! ^.^ hahahaha..!! tapi walau ape pun, aku akan try belajar dan belajar.. supaya suatu hari nanti aku boleh memasak makanan yang sedap2 macam chef raamah dan chef midah.. hahhaa.. idola aku dalam arena masakan ni.. hihi.. siape lagi kalau bukan ibu dan nenek aku.. hahahhaa!!!tapi.. kalau laah satu hari nanti aku pandai masak.. mesti mak metua sayang kan?? ^.^ hahahahha!!! dah laa.. merapu aja aku ni... tu laa.. aku walaupun tak suke membace.. tapi memang bijak dalam menjual ikan kerapu.... kerapu..!!! kerapuu!!!! ikan kerapuu!! siape nakk... tempahhh kat akuuu!!!! ^.^ hahahahhahaaa..!!
okey.. msuk bab yang lebih relaks.. hihi.. betulkan tempat duduk anda.. yang dah terlena tu, kesat laa 'air sungai nil' tu.. buek malu org kampung jee... ikss.. ikss.. ^.^ hihihii.. okey2.. sudah.. sebenarnya aku nk share kisah kaicampus aku pada sem yang lepas.. walaupun tak banyak bende sangat yang aku nk cerite kat sini.. tapi ni adalah antara aktviti2 aku ketika di luar stress dan di persimpangan strees.. huhuuu... okey... guys.. jom!
futsal at safira.. bukan aku men.. membe2 aku yang menn.. heh heh heehh.. aku?? ^.^" tendang bola pun tak reti... hahahhahah!!!
bile lapaa+strees+boring mkn nasi.. ni laa bende yang aku dan membe2 aku carik.. selain tu.. cam biase laa.. KFC, McD.. kalau tempat makan yang best plak.. yang salu kteorg jejak...
TEPIAN INDAH.. kteorg salu pangil BUMBUNG KUNING.. sebab kedai die kale kuning.. haha! bestnye tempat ni.. banyak pilihan makanan.. pastu makan kat tepi sungai, bawah pokok rendang (walaupun telah banyak ditumpang oleh tumbuhan parasit.. ^.^hihi)
ROUTE 69 kat perda.. dulu aku suke sangat makan kuew teow kungku kat sini.. sbab die banyak bahan2, udang dan boleh tahan sedap.. pendek kate.. puas laa! tapi malangnye.. lepas die renovate kedai die.. kungfu dah tak macam dulu.. sbb aku rase tak berbaloi dengan harge RM6.50 sepinggan.. jadi.. adelah lebih rela aku makan kat kedai biase ajee.... huhu...~
lagi... eemm.. aku lupe la name btl kedai makan ni.. tapi kteorg panggil LAMPU CANTIK.. location kat perda jugak, sebelah mobil.. parking jangan risau laa.. kat mobil boleh parking.. kat sini makan nasi putih berlauk.. best laa.. yang goreng2 pun best jugak.. tapi aku salu makan.. nasi goreng usa.. huhu.. memang marvelous! tapi sebenarnya.. yang special kat sini.. tomyam die.. try laa.. memang best.. bukan tu je.. ikan sweet sour pun boleh tahan! aiyaakk.. tibe2 rindu lak nk mkn kt sne!!!

^.^ hahaha... cukup laa dulu psl mkn..


haaa.. yang ni tyme merdeka haritu.. kteorg celebrate kat campus jee... walaupun tak join konvoi dr kolej mutiare.. tapi kiteorg tetap bersemangat tunggu jam 12!! ^.^ huhu..


hahahahaa.. yang kat blakang tu yang tersenyum manis tu.. aza..! ahhaha.. sibuk je kan die nk nyelet.. ^.^ hahaha.. yang kecik comel kat depan tu adik2 kteorg kt penang.. sbenanye.. ni kat umah mak angkat kteorg.. kiteorg ni memang ske berjalan menganggu ketenteraman awamm.. hahaha..
oleh kerane esoknye kteorg dah nak balik... aku pun mengambil kesempatan untuk bermaaf2an dengan member2 yang baik lagi best ni.. hihi.. ampunnn2!! ampunnn bukk..!! hahahhaa ^.^
ermm.. aku rase.. cukup laa untuk kali ni.. walaupun ade banyak lagi bende nak aku tulis.. tapi.. aku rase macam dah tak larat aje laa.. susah gak nk edit bende kat sini.. ni pun aku tengok macam tak teratur.. ^.^ hihihii.. k laaa... tata titit tututttt!!!

1 comment:

ratu anis said...

mesti mak metua sayang kan??
ha3...
spe la yg bakal jadi mak mertua akk..
hi3 ^.^