Sunday, October 23, 2011

MY BEST MOMENT AT GUNUNG NUANG

hihi... kali ni nak share saat2 indah kat gunung nuang (8-9 oct 2011)... hepi sangat dapat naek sampai puncak... rase hilang penat bile dah sampai kat puncak..


kiteorg pegi tak lame... 2 hari 1 malam je.. (terpakse sbb ade kelas ganti ari sabtu.. kalau ikot plan asal, nak gerak ari jumaat)


so.. after kelas.. kiteorg grak dari shah alam dalam kui 1 petang..


pastu on the way nk ke sana, singgah makan kat kedai area hulu langat..


sampai kat kaki gunung dalam kui 4 lebih.. lepas daftar nama kat rangers, buat streching & bacaan doa.. kiteorg pn begerak ke campsite..


upss! sebelum tu mestilah begambar kat pintu gerbang duluuu... hihhi...


pejalanan bemule dgan jalan yang tiade halangan tapi bebatu-batu serta berbukit bukau... fuh.. sungguh memenatkan.. hehe.. sbab beg berat!!!


sampai kat campsite dalam kui 7ptg kot.. sbb pejalanan dari kaki gunung ke kawasan kem kami tu lebih kurang 2 jam... walaupun penat tapi seronok...!


jejake2 idaman malaya mula menyiapkan tempat beteduh sementare kami gegurl, chef2 ternama start men masak2... hihii... menu malam kari ayam.. huhu..


lepas makan.. kiteorg mandi kat sungai tepi kem.. gegegegegeeee... ssssseeejuukkk kemain.. tapi syokkk! mane nak dapat air sesegar camtu kat umah kan...? hhihihi...


malam sket.. kiteorg bbq.... kali ni geng boboi boy lak yang take part... gegurl duk makannn... hihihi... nyummmmm3.... hihihi..


kui 1pg tido... kui 4pg bangun untuk meneruskan our big mission.....!!! yihaaaa!! lets goooo!!!


kat kem lolo ni.. sementare menunggu rakan2 menunaikan solat subuh.. kami duk amek gamba... hihi


pejalanan malam yang memerlukan kami menggunakan headlight bagi memudahkan perjalanan.. hihi


ni kteorg dah sampai kat kem pacat... hihi.. disini tersemadinya kenangan2 yang indah bagi kteorg... agak2.. ape lah ye kenangan tu...???? hihihi...


ni kteorg berenti begamba kat Simpanan Hutan Dara.. hehe...


ni kteorg da sampai kat puncak pengasih... begamba sat naa! hihi..


haaa... lepas je puncak pengasih... kteorg mule menurun bukit... hah???!!! "kite dah sesat nihhh!!!" tu laaa ayat yang tak bleyh bla dari salah sorg kiteorg yang sampai rini jadi bahan gelaakk... hahahhaha... (actually.. aku pun cuak gak laa.. yela.. kot2 btol2 sesat... wat penat je mendaki p tak sampai puncak... hampee tu...)


tapi... dengan berkat keazaman tinggi dan semangat pasukan yang jitu.. kukuh... lagi kuat... kami tetap meneruskan niat murni kami yang lagi suci bersih itu... perjalanan di teruskan!!!


hehe.. tapi ade satu kejadian yang tak leyh lupe mase on da way to peek tu... bole pulak terantuk dahan pokok! adoooiiyaaaii.. sakitnye bukan kepalangg..... terpening laa jugak kejap... uuuuuuuwaaaa... nak nanges pon ade.. p cover2... relex zira.. take it easy... cool2... hihihi.. p siyes.. sakit gilerrr beb...!


relief sangat bile ade sorg uncle chinese turun ckp... lagi 10 minit mau sampai!! "jangan patah balik.. rugi seumur hidup.." really..??? haha... smangat datang bekobar2... hilang rase sakit dek terantuk pokok tadi... hihi


haaa... alhamdulillah.... sampai akhirnyeeee!!!!!!! tercapai jugak hasrat kami untuk menawan puncak gunung nuang...


signbord gunung nuang... !!!!


ape lagiii.... jum le amek gambaaa!!!!!


punyelah hepi.. sampai meloncat kat atas... dah laa tepi tu tebing je... jangan tiru aksi ni tau! hehe..


kami gegurl yang berjaye sampai... alhamdulillah kepada Allah yang telah memberi izin dan kekuatan kepada kami...


geng jejake boboi boy hansem (chewaah! hahahaaa..) yang turut bejaye naek ke puncak nuang. dorang ni la tulang belakang kteorg sepanjang xpdc kali ni... tengkiu korg.. hihiii!


puncak nuang triangle... wajib amek gambaa kalo sampaii!!!


lepas sejam lepaking and tidoking kat puncak gunung yang sedikit sejuk.. kiteorg pun meneruskan pejalanan balik ke campsite kami....


disini laa bermulenye pejalanan yang sukar.... kerane 'track yang mencabar'... hihihi.. "slide salji di negeri org.. slide tanah becak di negeri sendiri" upss.. pepandai je wat pepatah baru kan... hihihi..


kalau pegi hiking... bawak laa banyak2 coklet.. ni laaaa penyambung nyawe... hehe... korang nk tau knape aku ckp camni..??? kalau korg nak tauu... kiteorg kehabisan air mase nak balik ke campsite... dari puncak gunung nuang ke kawasan yang ade air.. mengambil mase kire2 4 jam.. naseb ade coklet.. dapat gak la supply energy utk kteorg teruskan pejalanan...


p bile da sampai kat sungaii... tak tau nak cakap ape.. serious.. nikmatnye laahh bile dapat minum air time tu..!!!


bile sume dah bertenage... kteorng meneruskan lagi pejalanan ke campsite... around 5 petang kiteorg sampai... alhamdulillah sekali lagi...


lepas makan.. mandi dan sembayang.. kami berkemas balik... sekitar 6petang kami meninggalkan campsite...


akhirnye... kire2 kui 8mlm kiteorg bejaye menghabiskan xpdc kami.... fuhhh.... akhirnyee.... alhamdulillah... lega!!


around 9mlm.. kami bertolak balik.... bye2 nuang.....


kepada 16 kawan2 yang terlibat (9 lelaki 7 perempuan)... tengkiu so much for the great time we been through together... tanpe support korg.. tak mungkin aku leyh bejaye sampai ke puncak.. and of cos.. to my dear yang always with me... thanks so much... luv u.. ups! hehe..


im so get and get

4 comments:

kuchalana said...

rasanya terserempak team u all dkt Kem Lolo kelmarin.. congrats dpt sampai peak..

ole..

AZIERA SALIMAN said...

hihi.. tak kot... kiteorg p 8-9 oct ritu... cme ni je baru sempat nk post kat blog... anyway congrats to u to kos sampai kat peek nuang...! hihi..

kuchalana said...

ic.. sbb tgk ramai geng pakai jersey malaysia masa kami turun.. ingatkan team korang..

dari UiTM ke? Branch mana?

AZIERA SALIMAN said...

=) hihihihi... kteorg dari uitm shah alam..