Thursday, October 15, 2009

SELAMAT MEMDALAMI KIRIMAN INI..

 
lame tak 'membebel' kat sini.. arini mood datang bagaikan koko mencurah2 ke ladang gandum.. menewaskan perasaan dan lumrah mata yang mengantuk yang amat dan sangat tersangat ni.. tapi takpe.. mungkin kedatangan air kopiko sat lagi akan kembali menyegarkan mate sampai ke pagi..

mungkin inilah yang dipanggil student life yang busaann dan agak stereotype..

 
hahaha.. tapi kenkadang best jugaa..!! ramai kawan... kawan yang gile ade.. kawan yang klaka ade... yang KUAT BEBEL pon ade.. hahahahha... pape pon... korg tetap kawan yang paling best skalii! hehhe...

 
tadi.. g basuh krete.. terpakse laa basuh... kesian 'kaki' die telah diselimuti oleh debu2 'bedak sejuk' yang chomot itu... lagipun.. mungkin 2, 3 hari ni tak parking kat padang tak bertar tu kot.. sbb ade jamuan hari raye.. hahhaa.. agak2.. dapat wit raye tak..?? hahahaaa...

hermm.. haa.. smbung cte tadi.. dah sampai ni tempat yang aku ske nak basuh... haha.. siyes carwash tu yang paling best skali.. mmg puas ati laa.. care dorg basuh.. memang teliti, mcm basuh kete sendiri! pade aku berbaloi laa baya rm8... tak macam certain carwash, basuh ikut dan je... baling sabun, siram air, lap2 sikit, siap..! haaaa.. pade sape2 yang beminat basuh kenderaan korg kat situ.. pas2ni aku btau katne tempat die ehh.. haha.. tapi kne blanje char kuew teaw aa satu! hahahaha..

 
hermm.. haa.. disebabkan aku dah lame tak basuh kete.. emm.. tak tau lak ade pekeje baru kat situ... walaupun beliau bukanlah insan sempurna seperti kita.. namun... amat berdedikasi dalam kerje.. rajin.. dan yang paling penting, dia tidak malu berhadapan dengan org ramai... emm.. entahlah.. aku pun tak tahu apa yang die rasa.. walaupun dia senyum bila terlihat aku.. emmm.. apa yang dia rasa bila org2 seakan2 meniru2 gaya 'cakapnya'?? emm.. ke.. aku yang terlalu emosi melihat mendengar sume tu..??

 
mesti sume org kenal dengan penyanyi terulung zaitun sameon.. penyanyi yang paling popular pada zaman mak ayah kite dlu.. emm.. sedih melihat kehidupan die sekarang.. tak berkelip-kelip lagi macam baju yang die pakai masa ambil anugerah dulu.. emm.. kadang2 tertanya2 juga.. mana pergi ahli keluarga die yang lain.. mana pergi kawan2 baik die... mana pergi org2 yang pernah ade disekeliling die masa dia berade di puncak kejayaan dlu..? cuma baru2 ni, Nona buat satu comeback untuk die.. betape tekejut dan gembiranya dia... entah apa yang dia fikir masa tu kan....??

emm.. ntahlahh.. tak dapat aku bayangkan, andai satu hari nanti ditakdirkan aku juga tidak mempunyai suara sepertinya.. atau ape saja dugaan dariNYA.. emm.. macam mana hendak berhadapan dengan situasi itu... bagaimana agaknya penerimaan org ramai terhadap aku?? masihkah ade rakan2 yang ingin berdamping denganku?? adakah org yang mahu menolongku?? adekah lagi teman?? mampukah aku bertahan..?? emm.. ntahlahh.. nauzubillah.. minta dijauhkan..



YA ALLAH.. tuhannya yang maha kuasa.. aku bermohon.. lindungilah aku, seluruh keluargaku, guru2ku serta sabahat2ku dari segala malapetaka.. dan bantulah serta tunjukkanlah jalan penyelesaian terbaik sekiranya aku, seluruh keluargaku, guru2ku serta sabahat2ku mengalami kesukaran... amin...


5 comments:

-Ain-Dak In- said...

wei...ko jumpe zaiton sameon ke????
warghhhh...wei aku minat giler kat dia..
lagu2 dia..
adeiii...

* ALLAH beri dugaan mengikut kemampuan umatnye....
sbb itu ALLAH beri beliau begitu..'
don worry..'
setiap kejadian ada hikmahnye,..

shaziera87 said...

hihihi.. mane ade jumpe.. aku tengok kat tv je.. tyme raye haritu.... anyway.. thanks for comment k..! ^.^

enDicLeo_pZah said...

sahabat yg btul2 ikhlas akan terima keadaan tu xkire la pape pun..once u are my best friend, forever u stay that way in my eyes. best friends doesn't mean that u have to be together all the time, but u know deeply in your heart whether u can rely on them or not..

ahchOng's said...

blog ni cantik menarik teh tarik kaw mmg debom laaa..
aku sukaaa~~

shaziera87 said...

thnks pzah.. i knew we been soo busy with our own life lately.. hope will see u someday.. =)


ahchong! kalau suke.. datang laa salu k! thnks so much.. =)